Tenis, Bucuresti: turneu WTA organizat de Fundatia Tiriac

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In perioada 10-18 septembrie, la Centrul National de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin, numarul 11) se va desfasura un nou turneu de tenis de camp de categoria WTA, un eveniment sportiv organizat de Fundatia Ion Tiriac.

Despre turneu

„Organizarea acestui turneu reprezinta suma eforturilor depuse pentru a pastra Bucurestiul pe harta internationala a turneelor de tenis. Scopul Fundatiei Tiriac este de a incuraja practicarea sportului in randul tinerilor, iar organizarea acestei competitii vine sa completeze misiunea Fundatiei. Iata ca dupa o pauza de trei ani, initiativa Fundatiei Tiriac face ca Bucurestiul sa fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondiala in sportul alb. Cu siguranta voi face tot posibilul ca acest turneu sa aiba continuitate, pentru ca ofera baza si incredere tenisului romanesc”, a declarat Ion Tiriac (foto).

Prin achizitionarea licentei de organizare a acestei competitii de talie mondiala, Fundatia Tiriac sustine tenisul si ofera jucatorilor romani sansa sa joace in cadrul turneelor internationale din Romania.

Program si premii

Turneul WTA 125 de la Bucuresti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucatoare si un tablou de dublu cu 8 echipe. Competitia ofera premii totale in valoare de 115.000 USD si 160 de puncte in clasamentul WTA pentru campioana. Costurile totale ale turneului se ridica la peste 300.000 de euro.

Meciurile de calificari pentru tabloul de simplu se vor desfasura in zilele de 10 şi 11 septembrie, urmand ca partidele de pe tabloul principal sa inceapa in data de 12 septembrie. Semifinalele si finala se vor desfasura pe 17, respectiv 18 septembrie.

Alte informatii

Biletele vor fi puse in vanzare de catre Federatia Romana de Tenis la sfarsitul lunii august. Totodata, turneul va fi transmis in exclusivitate pe canalele DigiSport.

Tiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat in Bucuresti in ultimii trei ani.

Directorul acestui turneu este Cosmin Hodor. (credit foto: Agerpres)