Wings for Life World Run: George Balta si Daniel Osmanovici au prins aripi

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cei doi ambasadori Wings for Life World Run, George Balta si Daniel Osmanovici, au alergat pentru a treia oara la maratonul caritabil cu acelasi nume de la Viena. Lor li s-a alaturat si castigatoarea din Romania din 2015, Liliana Danci.

15.000 de oameni au luat startul la Wings for Life World Run Viena, persoane in scaun rulant au participat impreuna cu personalitati precum Thomas Morgenstern (dublu campion olimpic la sarituri cu schiurile) sau Marcel Hirscher (campion mondial la schi alpin, slalom).

Daniel Osmanovici, prezentatorul Observatorului de week-end de la Antena 1 a fost alaturi de George Baltă pe intreg traseul, reusind sa atinga borna cu kilometrul 22, acolo unde i-a depasit masina oficiala de finish. George si-a depasit astfel recordul obtinut anul trecut, de 17 kilometri.

Fundatia Wings for Life si proiectele in cercetare

„A fost o experienta pe care nu o pot reda in cuvinte. Ma bucur ca am avut ocazia sa particip si anul acesta la Wings for Life World Run si mai mult decat atat, sa parcurg si cea mai mare distanta pe care am facut-o pana acum. Atmosfera a fost una incredibila, oamenii ne incurajau de pe margine, iar Daniel s-a intrecut pe sine si a fost alaturi de mine pe parcursul intregului traseu. Sunt fericit sa vad ca sunt din ce in ce mai multi oameni care s-au alaturat cauzei si sper ca pasii lor sa grabeasca recuperarea noastra, iar Fundatia Wings for Life, prin proiectele de cercetare pe care le are in desfasurare, sa gaseasca un remediu pentru leziunile coloanei vertebrale”, a spus George Balta.

Wings for Life World Run - cifre si invingatori

Liliana Danci a reusit sa parcurga 33 de kilometri. Castigatoarea globala a fost Kaori Yoshida, din Japonia, care a parcurs 65,71 km, iar Giorgio Calcatterra (Italian) a stabilit un nou record cu 88,44 km, depasind astfel distanta parcursa in anii precedenti.

In total, oameni din 203 tari au participat la cursa globala (distanta totala alergata: 1.255.000 km), cu un numar record de inscrisi (130.732) in cele 34 de locatii din intreg mapamondul (6 continente, 12 fusuri orare), la care se adauga 20.556 de Selfie Runners, printre care s-a numarat si Romania. Din taxa de inscriere si alte donatii s-au strans 6,6 milioane de euro, suma care va fi investita, integral, in cercetarea pentru a gasi un remediu pentru leziunile coloanei vertebrale.

Contraste de temperatura: cea mai ridicata temperatura s-a inregistrat la Ahmedabad (India, 42ºC), iar cea mai scazuta - la Niagara Falls (Canada, 5,6ºC).

La eveniment si-au adus contributia 16.000 de voluntari, s-au consumat 28 de tone de banane si 140.000 litri de apa.