Evenimente sportive in Romania, incepand cu 1 iunie

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Evenimente sportive in Romania, adica intreceri, concursuri si competitii sportive desfasurate in cadrul organizat, vom avea incepand cu 1 iunie 2020.

Aceasta masura a fost luata de Guvernul Romaniei si Comitetul National pentru Situatii de Urgenta prin Hotararea nr. 26 din 28 mai 2020 privind propunerea de modificare/ completare/ relaxare a masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata starii de alerta.Legat de competitiile sportive, iata ce prevede Hotararea, la articolul 1, dedicat sportului:

„1. Incepand cu data de 1 iunie se permite organizarea si desfasurarea competitiilor sportive in aer liber, fara spectatori, cu respectarea masurilor de protectie sanitara stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii, emis in temeiul art. 43 si al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

2. Incepand cu data de 1 iunie se permite organizarea si desfasurarea in bazine acoperite sau aflate in aer liber, a activitatilor de pregatire fizica a sportivilor profesionisti si a competitiilor sportive, fara participarea spectatorilor, cu respectarea masurilor de protectie sanitara stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii, emis in temeiul art. 43 si al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

3. Incepand cu data de 1 iunie se permite desfasurarea, de catre sportivii profesionisti, a activitatilor de pregatire fizica in spatii inchise, cu respectarea regulilor de distantare intre participanti, astfel incat sa se asigure minim 7 mp/ persoana si cu respectarea masurilor de protectie sanitara stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii, emis in temeiul art. 43 si al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

4. Masurile prevazute la alin. (1) si (3) nu se aplica activitatilor de pregatire si competitiilor sportive din domeniul sporturilor de contact”.

Asadar, sa inceapa competitiile! (foto: Brasov 5K/ Denisa Elena Tomulescu - membru in Asociata Fotografilor si Videografilor din Brasov)