Primele antrenamente de atletism la Fagaras

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Asa cum scriam nu demult, atletismul a renascut la Fagaras, in judetul Brasov, prin sectia de profil infiintata la Clubul Sportiv Municipal din localitate. Iar cum scoala s-a reluat de curand, antrenorul Vlad Calfa a inceput antrenamentele cu primii sai elevi: cativa tineri alergatori amatori, entuziasti si dornici sa intre pe usa din fata a atletismului (bravo lor!), o mana de prichindei de 6 ani (prescolari), vioi nevoie mare si captivati de jocurile ABC-ului din atletism, dar si primii elevi de la scolile din Fagaras. Asadar, primii pasi sunt de bun augur.

Cursuri gratuite de atletism la CSM Fagaras

Antrenamentele au loc in Sala de Sport de la Colegiul National Radu Negru, in fiecare zi de luni (ora 15), miercuri (ora 15) si vineri (ora 15:30). Cursurile sunt gratuite, vor avea loc iarna in sala (exista vestiar), iar in sezonul cald afara, pe Stadionul Municipal Fagaras. „Pentru cei mici, adica pentru prescolari, un antrenament dureaza o ora, iar pentru cei mai mari, se intinde pana la o ora si jumatate, in general”, spune Vlad Calfa.

Inscrieri si selectii pentru elevi

Parintii si toti cei interesati pot lua legatura cu antrenorul, calificat si avizat de Federatia Romana de Atletism (FRA), la numarul de telefon 0787.309.245 (orele 9-21) sau prin e-mail, la calfavlad@yahoo.com. In perioada urmatoare, omul responsabil cu atletismul la CSM Fagaras va trece pragul scolilor din oras, dar si din vecinatate, pentru selectii si inscrieri.

Primul concurs de atletism la Fagaras

Iar nu peste mult timp, mai precis sambata, 24 martie, dupa multa vreme de asteptari, la Fagaras se va organiza primul concurs de atletism: Cupa CSM Fagaras. Competitia va avea loc la Stadionul Municipal, face parte din calendarul Asociatiei Judetene de Atletism (AJA) Brasov si li se adreseaza copiilor cu varste de la 9 ani la 19 ani. Bineinteles ca si cei cu varste sub 9 ani vor fi primiti in intrecere, insa vor trece prin aceleasi probe ca micutii de la categoria de varsta 9-10 ani.

La Cupa CSM Fagaras (editia 1) vor fi 4 probe: aruncarea mingii de oina, alergare sprint, alergare de rezistenta, saritura in lungime de pe loc.

Toate acestea fac parte din proiectul „Atletism la Fagaras”, care a fost initiat si este dezvoltat de AJA Brasov, cu implicarea si sprijinul Primariei si Consiliului Local.